A blog

Sok a fogyasztóvédelemmel foglalkozó oldal, mert nem ritka, hogy megkárosítják, megtévesztik a vásárlót. Kevesebbet olvasunk a pozitív példákról, azokról az üzletekről, szolgáltatókról, melyek tevékenységükkel fejlesztik kereskedelmi, szolgáltatói kultúránkat. Igyekszünk bemutatni mind a jó, mind a rossz példákat, utat mutatni a fogyasztónak a választás, az üzletnek pedig a helyes irány tekintetében.

Portfolio

Portfolio hírek

Vigyázz, új webes csalás!

2011.11.23. 13:06 | balafánt | 49 komment

Címkék: fogyasztóvédelem e kereskedelem webáruház portfolioblogger webes csalás

Sajnos ismét egy rossz hírrel kell megjelennünk, hiszen a kereskedelmi kultúrát jobban szeretjük pozitív hírekkel népszerűsíteni, fejleszteni. Ismerősünk olyan webshopot mutatott nekünk, ami ugyan csak pár hete él, ám a megrendelt termékeket nem szállítja, elérhetőségei nem elérhetőségek, mert sem a telefont nem veszik fel, se levélre nem válaszolnak. Tartózkodjon mindenki a http://www.bolthely.hu/redcoon oldalon vásárlástól!

Az átverés azért fájó, mert a webshop elsőre igen bizalomgerjesztő, még az elérhetőségek is nevekkel, mobiltelefonszámmal vannak megadva. A feltöltések pontosak, s bár az Általános Szerződési Feltételek között sok a hiba és a jogsértés, még általánosan 2 év "garanciát" is vállalnak minden termékre.

A Redcoon ráadásul egy neves német webshop, mely akár a hazai fogyasztók előtt is ismert lehet. Információink alapján a német cégnek nincsen hazai leánya, vagy szerződött partnere, így az azonos név vélhetően csak manipuláció.

A problémát jelző panaszos szombaton rendelt meg egy hűtőszekrényt, átutalta a pénzt, ám terméket nem kapott, s nem is kereste senki. Elkezdett gyanús lenni, így telefonáltak az elérhetőségeken, írtak e-mailt, ám ez sem segített. Elmentek a székhelyre, ahol azonban egy székhely-szolgáltató volt csak elérhető, aki szerint a cég nevében egy ügyvéd telefonált neki, küldtek is ajánlatot, ám szerződni nem szerződtek.

Ez azért is furcsa, mert a REDCOON HUNGARY Kft. ide, a 18. kerületbe van bejelentve, erről tanúskodik a hatályos cégjegyzék is. A furcsaság oka, hogy normális esetben a bíróság csak székhelyfoglalási nyilatkozat mellékelésével hajlandó bejegyezni egy céget - ha az információink helytállóak, ez most másképp történt.

A cég mindenesetre friss, november 8-án jegyezték be. A működést megkezdte, s a székhelyet "biztosító" társaság szerint naponta többen keresik náluk a termékeket nem küldő vállalkozást, ám mivel nem szerződtek velük, nem tudják megadni az adataikat. A cégjegyzékben azért megtalálhatóak a tulajdonos adatai, javasoljuk, hogy a károsultak a tulajdonost (Bata Jánosné, Tápiószecső) keressék.

Rendkívül sajnálatosnak tartjuk, hogy amíg számos webáruház és annak vezetői évek óta pénzt és energiát nem kímélve dolgoznak üzleti hitelességük és a webes értékesítés népszerűsítésén, ilyen rövid távú célokkal dolgozó csalásokkal mindent le lehet rombolni. A károsultaknak az azonnali rendőrségi feljelentést javasoljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakakorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr123405817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

intercooler 2011.11.23. 19:18:34

üdv mindenkinek!sajnos én is sértettje vagyok a REDCOON -os web áruház csalásának.Kérek minden sértettet a bűncselekmény gyorsitott nyomozása érdekében mielőbb tegyenek a helyileg illetékes rendőrségen feljelentést!!!!

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2011.11.23. 21:39:44

Sajnálom, de látok még egy lehetőséget, pénzintézetnél is érdemes a rendőrségi feljelentéssel együtt reklamálni, s kérni a visszatérítést.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.23. 21:49:20

Én éppen az ilyen eshetőség miatt ha webshopból rendelek, utánvéttel fizetek. Ahol nincsen ilyen lehetőség, onnan nem rendelek.

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2011.11.23. 22:02:23

@Zabalint: igen, bár az is érthető, ha a webshop az utánvétet pluszköltséggel sújtja. Sok a visszaélés, fogyasztók részéről is.

Mosogatogep 2011.11.24. 13:55:13

@intercooler: Nagyon sajnálom!!! Egyben köszönöm, mert Nektek köszönhetem, hogy megúsztam. Már leadtam a megrendelést, amikor gyanús lett az egész, kicsit utánajártam, akkor találtalak meg benneteket. Épphogy el nem utaltam a pénzt. Utánakérdeztem a németországi "anyacégnek" mondott webáruházban, a következőt írták:

"Guten Tag,

Wir sind bereits informiert, dass es diese Website gibt und dass hier auch eine Verlinkung auf unsere Seite vorkommt,
haben allerdings nichts mit dieser Website zutun.
Hier handelt es sich wahrscheinlich um Betrüger, wir gehen gegen diese Seite bereits rechtlich vor,
allerdings können wir hier bei eventuellen Verlusten (geleistete Vorkassen etc.) nichts machen

Für weitere Fragen stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung.

Mit freundlichen Grüßen

Aleksandra Kolska
redcoon Service Center

redcoon GmbH
Keltenstraße 2
D – 63741 Aschaffenburg

Tel. ++49 (0) 18 05 / REDCOON (7 33 26 66)*
Fax ++49 (0) 18 05 333 450 "

Röviden: Csalás az egész, nincs ilyen leányuk.

Nyomja mindenki a közösségi oldalakon, nehogy karácsony előtt beledőljenek az emberek!

Csak ismert, megbízható, régi webáruháztól vásárolok.

Naxos15 2011.11.24. 17:22:47

Én tegnap este elutaltam az összeget a tűzhelyre ma olvastam a csalást. Az a szörnyű hogy mi is üzemeltetünk több éve webáruházat és az ilyen csalók rontják a becsületes emberek üzletét. Szégyen! A bank már nem tudta visszacsinálni az utalást most ha nem jön meg az áru rendőrségi feljelentést teszek! Köszönöm hogy közzé tették!!!

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2011.11.24. 17:27:54

Egy-két dolgot tudok még javasolni, itt is ezek tették gyanússá a céget.

1: meg kell nézni az e-cegjegyzek.hu ingyenes információs rendszerben, hogy a cégadatok stimmelnek-e, s hogy mióta működik a cég. Itt egy két hetes cégről volt szó.

2: meg kell nézni az ÁSZF-et. Ebben az esetben is volt számos, jogsértő ÁSZF kitétel, például a 8 napos elállási jog egyoldalú korlátozásáról, ami figyelemre ad okot.

Sajnos tény ugyanakkor, hogy számos más kérdésben (elérhetőségek, cégadatok, hitel, banki fizetés, stb.) komoly tapasztalatot és bizalmat sugárzott az oldal.

Talán érdemes nagyobb értékű rendelés előtt tesztelni az oldal elérhetőségeit (telefon). De ez már beteges is talán. Sajnálom, hogy ilyen tanácsokat kell adni, s sajnálom a tisztességes kereskedőket.

intercooler 2011.11.24. 18:18:08

Naxos15!
Ma a reggeli órákban feljelentést tettem a rendőrségen a Redcoon HungaryKFT ellen.Utánna írásban panaszt tettem a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal
megyei irodájában.Telefonon felhívtam az MNB-biztonsági osztályát ahol közöltem "balafánt"felvetését.Már mások is jelezték a bank felé a számla zárolását,ugyanis azzal kezdte a hölgy, hogy Redcoon ügyben keresem?Sajnos konkrét válaszokat banktitokra hivatkozva nem közölt.Rendőrségi feljelentés megtételét javasolja.Amit én már megtettem.Lehet neked szerencséd lesz,nézd a számlainfód, ha zárolt a számla az átutalásod sikertelen . Ha mégis elment a pénzed ,irány a rendőrség!!Még valami:valami közösségi oldalon amit a google kiad fel kellene tenni egy felhívás féleséget a károsultak számára

kisvakondok 2011.11.24. 18:35:50

Sajnos mi is csatlakozunk a károsultak táborához. Nov. 17-én rendeltünk a Redcoon-tól mosogatógépet. Akkor még tudtunk velük előzetesen telefonon egyeztetni, ezért sem volt semmi gyanús. Így elutaltuk az összeget. Ezen a héten, amint a kiszállítás aktuális lett volna, kerestük őket telefonon, e-mail-en, de esélytelenül. Rákerestünk a megadott adataik alapján a cégtárban, de abban nem szerepelnek... A székhelyen bejegyzett másik céget sikerült felhívnunk, ahol elárulták, hogy már mások is telefonáltak, sőt rendőrségen is feljelentették a céget. Na, ekkor jött a hidegvíz. Sajnos csak ezután találtuk meg ezt a blogbejegyzést... Rendőrségi feljelentést teszünk. Ez egy nagyon drága tanulópénz volt.

intercooler 2011.11.24. 19:10:51

@kisvakondok:
Az a szomorú,hogy rajtunk kívül több száz károsult lehet-van!!! ÉS MÉG MINDÍG ÉL,MŰKÖDIK A WEBOLDALJUK!!!!!!!!!!!

Fortinbras 2011.11.24. 19:29:00

Üdv mindenkinek!
Én is ma tettem feljelentést ellenük. Nov. 17-én rendeltem náluk monitort, pénteken még válaszoltak is, azóta se telefon se email. A cég adatai megtalálhatóak a Cégközlönyben: érdemes bemásolni az adatokat a feljelentésbe. www.e-cegkozlony.gov.hu/index.php?pagename=search

A polgári igény benyújtásához jó lenne a közösségi oldalas kezdeményezés.

Ezen kívül én is írtam a német redcoon.de webshopnak, akik tagadták, hogy közük lenne a dologhoz.

Ezt írták:

We have already been informed about this web site and about the link to our redcoon web page.
However, we have nothing to do with it.
It was probably done by a swindler.
We have already got in touch with our lawyer.
Unfortunately we cannot do anything with the possible losses.
The customers should contact the police office and report it.

Mit freundlichen Grüßen

Anna Janas
redcoon Service Center
redcoon GmbH
Keltenstraße 2
D – 63741 Aschaffenburg

Tel. ++49 (0) 18 05 / REDCOON (7 33 26 66)*
Fax ++49 (0) 18 05 / 34 50 11*
E-Mail service@redcoon.de
www.redcoon.de | www.redcoon.com

Tehát svindler van a dologban, kontaktálták a jogászukat és nekünk is rendőrségi feljelentést javasolnak.

intercooler 2011.11.24. 19:44:16

@Fortinbras:
Polgári igényünk benyujtásához közös összefogás kell ,ezért gondoltam a weben az összefogás miatt egy gyorsan,könnyen elérhető oldalt létrehozni.Sajnos én nem értek hozzá.Pedig sürgős lenne :-(

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2011.11.24. 20:20:52

Két út van. Az egyik, hogy a cég felé követeléseket nyújtotok be. Ezt az irányt problémásnak látom, hiszen egy Kft-ről van szó, ha jól láttam, 500 000 Ft törzstőkével. Nem hiszem, hogy ennél több lenne a frissen nyitott számlán, vagyona sem hinném, hogy lenne.

A másik út, hogy a büntetőüggyel párhuzamosan polgári igényt is előterjesztenek a károsultak. Ennek lehet sikere - ha van a cég tulajdonosának (egy személy, ha jól emlékszem) - kellő mennyiségű pénze, vagyona. Ha profi csaló, akkor nyilván nincsen. Vagyis: egy polgári követelés érvényesítéséhez pénz kell (illeték, ügyvéd, stb.). Ezt pedig kevesen teszik meg hitelre, vagyis az illetéket, ügyvéd adott költségeit össze kell dobni.

Mivel (sajnos) elég sok alkalommal láttam, hogy a csalással átvert emberek felháborodtak, fogadkoztak, aztán amikor tenni kellett volna, akkor eltűntek, némi szkepszissel ígérem, hogy ha van (akár ezen az oldalon) legalább 20 ember, aki összeáll és vállalja a költségek elosztását, szerzek egy fogyasztóvédelemben, polgári igényérvényesítésben profi ügyvédet, aki nem horror-áron vállalja az ügyet. Ismerek pár ilyet, ha van rá igény, körbenézünk.

Mumus79 2011.11.24. 20:20:56

Sajnos én is megjártam! GPS-t szerettem volna rendelni.
Csütörtökön mobilon beszéltem velük, majd utaltam. A mailben azt írták, hogy folyamatosan tájékoztatna mindenről. Kedden már gyanús volt, hogy nem jelentkeznek. Szerdán mailt írtam, melyben érdeklődtem rendelésem felöl. Ma felhívtam, de már ki sem csengett!!! Ekkor pattant az a bizonyos cérna. Azonnal tudtam, hogy átverés áldozatává váltam. Túl szép lett volna minden. Ütöttem a fejem, hogy azok bizonyos jelek (ingyenes kiszállítás, vezetékes telefonszám hiánya, utánvételi lehetőségének hiánya, alacsony ár magas euro árfolyam mellett…stb) nem tűntek fel!!!
Interneten kutakodva leltem rá e bejegyzésre….sajnos!
Holnap megyek rendőrségre feljelentést tenni.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Együtt tömörülve, valóban komolyabb értéket képviselnénk.
Bele sem merek gondolni, hogy így karácsony előtt, hányan is lehettünk, aki olcsó, jó minőségű műszaki cikket szeretett, vagy - még nem ismerve előzményeket- szeretne rendelni családjának.

kisvakondok 2011.11.24. 21:02:29

Valamilyen fórumon fel kellene lépni ellenük, mivel továbbra is él az oldal, így ki tudja még hányan sétálnak be az utcájukba. A közös fellépésben benne vagyunk, persze, ha tényleg ésszerű keretek között megoldható.

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2011.11.24. 21:20:05

Írtam a Bolthelynek mint helyszolgáltatónak, írtam a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak. Előbbi bezárhatja az oldalt, utóbbi figyelmeztethet és tájékoztathat.

kisvakondok 2011.11.24. 21:35:27

Valami ilyesmire gondoltam én is, hogy blokkoltatni az oldalukat. Csak nem tudtam merre is kezdjem... Köszönjük balafánt az intézkedést!!!!

Jantonia 2011.11.24. 22:00:09

Sziasztok!
Én is a károsultak táborát bővítem sajnos! Van egy úr akivel felvettem a kapcsolatot és azóta is tartjuk! Létrehozott a facebookon egy oldalt:
http://www.facebook.com/#!/pages/Redcoon-k%C3%A1rosultak/314421455237402
itt próbáljuk összehozni, azokat akik érintettek ebben. Mi is tettünk feljelentést, de az lenne a legjobb,ha minnél több infóval tudnánk szolgálni.
Mi már jeleztük a bolthely.hu-nak is, de még sem történt semmi. A rendőrségen azt mondták, hogy ők hivatalból is értesítik az oldalt!
létrehoztam egy email címet: redcoonkarosultak@gmail.com
ide várnák még a facebook oldalon kívül a jelentkezéseket! Fogjunk össze!

Jantonia 2011.11.24. 22:02:16

@balafánt:
Kérlek írj vmelyik lenti elérhetőségre, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket!

Köszönöm

intercooler 2011.11.25. 06:24:58

@Jantonia:
Jóreggelt!
Facebokkos nemvagyok,de irtam a gmailre ,bővebb infót ott,vagy telefonon.

Mumus79 2011.11.25. 07:46:52

Lehet, hogy ajánlatos lenne a médiához is fordulni, például a Napló c. műsor szerkesztőinek érdekes lehet. Az ügy legalább kaphatna egy jó nagy nyilvánosságot.

Padlizsan45 2011.11.25. 12:08:06

@Mumus79: Sziasztok! Én is károsult vagyok, kikerestem a tudakozóban a cikkben szereplő Bata Jánosné számát: (20) 476-5645. Egy férfi vette fel, aki azt mondta távoli ismerősei a cég üzemeltetői, és hogy már járt nála a rendőrség, de ő nem tud semmiről. Viszont én múlt héten beszéltem még az egyik mobilszámon az egyik "kapcsolattartóval" (férfi volt), és a nyakamat rá, hogy ez a pasas ugyanaz volt!!!! Felismertem a hangját. Meg az átlátszó dumája is gyanús volt, hogy a névnapjára kapta ezt a mobilt még 10 évvel ezelőtt a távoli ismerőseitől... Ki vesz mobilt ajándékba távoli ismerősöknek????

Talán ezen a vonalon is el lehetne indulni.

Én tegnap írtam a Naplónak, az RTL Híreknek és az m1 Híradónak is. Kíváncsi vagyok, fognak-e vele foglalkozni, eddig még nem válaszoltak. Üdv mindenkinek!

Fortinbras 2011.11.25. 12:28:45

@Padlizsan45: Inkább a rendőrségnek írd meg a gyanús történéseket ne a médiának, mert egyrészt arról a csaló is értesülhet, másrészt a rendőrség eljárhat az ügyben, míg a tévé nem. Később persze mehetne tudósítás, de ez szerintem még korai.

Naxos15 2011.11.25. 12:47:25

@balafánt: ez jó ötlet csak az a szomorú hogy megint fizessek azért hogy visszakapjam az ellopott pénzem tudom én voltam hülye
volt olyan korszak amikor levágták annak a kezét aki lopott, sok félkarú lenne...

Padlizsan45 2011.11.25. 12:55:25

@Fortinbras: Szia, még több dolgot tudtam meg azóta, úgyhogy most indulok a rendőrségre!

battai nénike 2011.11.25. 13:20:29

Ma a reggeli órákban feljelentést tettem a rendőrségen a Redcoon HungaryKFT ellen.Utánna írásban panaszt tettem a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal
megyei irodájában.Telefonon felhívtam az MNB-biztonsági osztályát ahol közöltem "balafánt"felvetését.Már mások is jelezték a bank felé a számla zárolását,ugyanis azzal kezdte a hölgy, hogy Redcoon ügyben keresem?Sajnos konkrét válaszokat banktitokra hivatkozva nem közölt.Rendőrségi feljelentés megtételét javasolja.Amit én már megtettem.Lehet neked szerencséd lesz,nézd a számlainfód, ha zárolt a számla az átutalásod sikertelen . Ha mégis elment a pénzed ,irány a rendőrség!!Még valami:valami közösségi oldalon amit a google kiad fel kellene tenni egy felhívás féleséget a károsultak számára
Sajnos a rendőrség tehetetlen, azt tanácsolták, hogy irjak tértivényes levelet a cimre, de várjam meg a 4-ik napot, mert a weblapon a szállitási időt 4 napban határozták meg. A bank ahonnal utaltam csak sajnálkozik, 2 után már nem tudja visszahivni a pénzt, az MKB meg szintén csak széttárogatja a kezeit, hogy nagyon sajnálja de nekem nem tud segiteni, forduljak a rendőrséghez. Kör bezárt, pénz one.
A facebookra feltettem, de szerintem még karácsonyig nagyon sokan bele fognak futni ebbe a csapdába.

battai nénike 2011.11.25. 13:28:49

@Jantonia: Szivesen összefognék veled, 1 évig gyüjtögettem a TV-mre a nyugdijamból a pénzt, most karácsonykor a falra vetitett árnyképeket fogom nézegetni TV helyett.

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2011.11.25. 13:33:03

@Fortinbras: Nem azért kell a tévéhez menni, mert attól elmegy a csalók kedve és leszedi az oldalt, vagy Te visszakapod a pénzt, hanem azért, hogy mások ne fussanak bele a csapdába.

Én nem jeleztem sehol, de az NFH-val egyeztettem, s teljes sajtólistára kiküldték az anyagot - vagy küldik a következő percekben.

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2011.11.25. 14:07:38

Amit még (szintén mások védelme érdekében, meg hogy a csaló ne jusson több pénzhez) megtehet mindenki: a shopmania és más oldalakon lehet véleményt írni, tegyétek meg, jelenleg látszólag makulátlan az oldal.

Jantonia 2011.11.25. 15:03:15

@balafánt: Én írtam már a shopmánia oldalára kb. 3 napja és mai napig nem történt változás. A bolthely.hu már dolgozik az oldal eltávolításán.
Az arkoz.hu oldalra is írtam tegnap,de még nem jött semmi válasz. Az olcso.hu és az árukereső oldalakon már nincs fenn a redcoon!

Fent megjelölt email címen már 13-an vagyunk és még folyamatosan jönnek a levelek! A facebookon is egyre többen jelentkeznek!

Jantonia 2011.11.25. 15:10:55

Ha rákeres vki a redcoonra akkor ez a 4. találat!!!!!!

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=494694

Jantonia 2011.11.25. 15:12:21

bolthely.hu/redcoon/ oldalon a következő felirat olvasható:

"Tisztelt Látogató!

A megnyitni kívánt webáruház működését a rendőrség kérésére felfüggesztettük.

Bolthely.hu Kft.
2011.11.25. 13:45"

Jantonia 2011.11.25. 16:03:30

Shopmánia oldalán ez olvasható:

Redcoon jelenleg, fel van függesztve. Ha Ön az üzlet tuladonossa, kérjük jelentkezzen be mint kereskedő és vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálónkal.

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2011.11.25. 16:20:49

Shopmánia esetében láttam, s a cikkeket is. Ennek is örülök, bár igazán annak, hogy már nem érhető el az "áruház".

battai nénike 2011.11.25. 16:21:01

Sokra megyünk vele, ha se pénz se áru nincs!!!

battai nénike 2011.11.25. 16:22:33

@balafánt: A pénzintézet elhajtott, mondván előbb a rendőrség, és utána majd a rendőrség fog náluk, de akkor sem sok az esély.

intercooler 2011.11.25. 16:26:19

@battai nénike: 13.20 as átmásolt irásod alapján, már voltál a rendőrségen.

battai nénike 2011.11.25. 16:38:54

@intercooler: Igen, voltam ma délben a rendőrségen, de még jegyzőkönyvet sem vettek fel, mivel nem telt le az igért szállitási - 4 nap - idő. Azt kérték, előbb irjak tértivényes levelet a KFT-nek, majd ha visszaér a tértivény, menjek vissza a rendőrségre, és akkor felveszik a problémámat.

intercooler 2011.11.25. 16:54:10

@battai nénike:Nem tudom melyik volt az a rendőrség, de ha az "intra-net" rendszerbe beléptek volna , azonnal látják ,hogy egy újabb sértett akar feljelentést tenni!!!REDCOON-os ügyben!Javaslom így járj el.Nyugodtan hivatkozz, hogy már rajtad kívül sok sok feljelentést tettek.!!! Tesznek.

Jantonia 2011.11.25. 21:28:14

@battai nénike:
kérem írjon a redcoonkarosultak@gmail.com email címre és küldök két már megtett feljelentést is! Várom a levelet!
Ezen az email címen akik bejelentkeznek próbálok minden fejleményről értesíteni Őket!
Próbáljuk egy csoportba gyűjteni a károsultakat!

Padlizsan45 2011.11.26. 12:21:39

Sziasztok! Én csak ügyvédnek adnám ki a feljelentésemet, vagy bármilyen információt, amit tudok. Ez a csaló elég ügyes, miből gondoljátok, hogy mondjuk nem regisztrált ide? Nem akarok senkit gyanúsítgatni, de ha a csaló fent van, és újabb és újabb infókat tud meg, azzal őt segítjük!!! Ne bízzatok abban, ha vki károsultnak mondja magát és adatokat kér, ígér.

Padlizsan45 2011.11.26. 12:53:21

Már azt is megbántam, hogy felraktam ide azt a telszámot. :(

Jantonia 2011.11.27. 22:09:47

K@Padlizsan45: Kedves Padlizsan45!

Igazad van a bizalmatlanság miatt! Az eddig megérkezett feljelentések szinte semmivel sem tartalmaznak többet,mint amit ide kiírunk. Max. pontos rendelési dátumot, fizetés dátumát ami itt nem jelenik meg. Többségben kiírtunk,hogy mit is rendeltünk.
A telefonszámról annyit, hogy már több helyről is megkaptam és én is hívtam ezt a számot!
Sajnos egyre többen jelentkeznek ezen az email címen! :(
Minden információt továbbítok a rendőrségnek.

Naxos15 2011.11.29. 06:14:21

megtettem a feljelentést

battai nénike 2011.12.03. 21:32:06

E héten hétfőn megtettem a feljelentést. A rendőrségen kértek, hogy a Bata Jánosné ügyvezető a cégbejegyzésben megadott lakáscimére, valamint a budapesti bothely cimére irjak tértivényes levelet, csak azért, hogy az alapos gyanú a csalásra bizonyitható legyen. A levélben azt irtam (bár tudom, hogy feleslegesen, de meg kellett adni a módját), hogy vagy szállitsa le az igért határidőn belül a megrendelt árut, vagy 24 órán belül utalja vissza a vételárat. Hát lett. A Batáné ciméről már visszaérkezett a boriték "elköltözött" megjelöléssel. A másikat még várom vissza, kiváncsi vagyok, min lesz arra irva. (elnézést az egyes betükön az ékezet hiánya miatt, angol betükészlet van a laptopomon)

Fortinbras 2012.02.02. 10:34:04

Van jó hír a csalónkról. A dorogi rendőrség elkapta, most előzetesben van. Lassan indulni fog a büntetőeljárás is.

hvg.hu/kkv/20120201_redcoon_webaruhaz_csalas

kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/redcoon-webaruhaz-elozetesben-van-az-internetes-csalo-425544
süti beállítások módosítása