A blog

Sok a fogyasztóvédelemmel foglalkozó oldal, mert nem ritka, hogy megkárosítják, megtévesztik a vásárlót. Kevesebbet olvasunk a pozitív példákról, azokról az üzletekről, szolgáltatókról, melyek tevékenységükkel fejlesztik kereskedelmi, szolgáltatói kultúránkat. Igyekszünk bemutatni mind a jó, mind a rossz példákat, utat mutatni a fogyasztónak a választás, az üzletnek pedig a helyes irány tekintetében.

Portfolio

Portfolio hírek

Fogyasztóvédelmi referens: több és képzettebb

2013.12.19. 08:49 | SMáté | Szólj hozzá!

Címkék: fogyasztóvédelem portfolioblogger fogyasztóvédelmi törvény fogyasztóvédelmi referens

Az eredetileg elfogadott módosításhoz képest szigorúbb formában véglegesítették a fogyasztóvédelmi referensre vonatkozó törvényt. Bár kissé meglepő helyen - a rezsicsökkentésről szóló salátacsomagban - szerepelt az országgyűlés módosító indítványai között, a két év mellett a pontosított képzési elvárások, illetve a megyei hálózat is megjelent, ám az elvárásokat változatlanul nem kell teljesítenie a Kkv szektorba tartozó cégeknek.

A módosított fogyasztóvédelmi törvény így január 1-től írja elő a fogyasztóvédelmi referens foglalkoztatását. A fogyasztóvédelmi referensnek vagy 2 év igazolt, fogyasztóvédelmi területen szerzett tapasztalattal kell rendelkeznie, vagy meghatározott képzések/végzettség megszerzését kell igazolnia. Ez utóbbi esetében a törvény felhatalmazást ad a miniszternek (várhatóan gazdasági), hogy az elfogadható képzések körét később rendeletben határozza meg.

A korábbi módosítás idején már ismertté vált a kormány azon terve, hogy a referensre minden olyan megyében is szükség lesz, ahol az adott cég tevékenységet folytat (telephely, üzlet, stb.) - vagyis egy 8 megyében jelen lévő üzletláncnak 8 referensre lesz szüksége.

A törvényt elfogadta az országgyűlés, jelenleg kihirdetésre vár.

Siklósi Máté - CP Contact Kft.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://csakakorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr345699070

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mikor kötelező fogyasztóvédelmi referenst alkalmazni? 2019.03.08. 10:20:25

A hatályos jogszabályok értelmében a nagyvállalatok részére 2014-től kötelezettséget rónak a rendelkezések, amik értelmében kötelező fogyasztóvédelmi referenst alkalmazniuk. Nagyvállalatnak (azaz nem kis- és középvállalkozásnak) minősül az a vállalkozá…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása