A blog

Sok a fogyasztóvédelemmel foglalkozó oldal, mert nem ritka, hogy megkárosítják, megtévesztik a vásárlót. Kevesebbet olvasunk a pozitív példákról, azokról az üzletekről, szolgáltatókról, melyek tevékenységükkel fejlesztik kereskedelmi, szolgáltatói kultúránkat. Igyekszünk bemutatni mind a jó, mind a rossz példákat, utat mutatni a fogyasztónak a választás, az üzletnek pedig a helyes irány tekintetében.

Extreme 40 napos elállás?

2013.12.18. 11:07 | SMáté | Szólj hozzá!

Címkék: webshop fogyasztóvédelem e kereskedelem webáruház elállás portfolioblogger kereskedelmi kultúra Extreme Digital Edigital

Előfordult, hogy kritizáltuk az Extreme Digital tevékenységét, így kifejezetten egy reklámkampányát még korábban. Most azonban igen fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a piacon nem ismerünk olyan céget, amely a 8 munkanapos elállási jogon felül ilyen mértékű plusz szolgáltatást nyújt.

A tájékoztatást is korrektnek találjuk, hiszen kiemeli nem csak az ÁSZF-ben, hanem a külön aloldalon is, hogy ez a 40 napos lehetőség nem érinti a jogszabályban rögzített elállási jogot. Erre a hatóság rigorózus ellenőrzési szokásai mellett azért is szükség van, mert ez a 40 nap nem az a 8 munkanap. Vagyis pár dologban a fogyasztónak kevesebb a joga a 40 napos lehetőséggel élve, mint a 8 munkanapos elállás esetében.

Amennyiben a 8 munkanapos elállási lehetőséggel élünk, akár ki is próbálhatjuk a terméket a jogszabály szerint, s ehhez a vezető hazai műszaki e-kereskedő korrektül alkalmazkodik is. Itt van a legfontosabb különbség a 40 és a 8 között, hiszen a 40 napos visszaküldési lehetőség esetében már nincsen ilyen lehetőségünk, itt csak bontatlan és használatba nem vett terméket vesznek vissza.

Másik kisebb különbség az, hogy az eredeti számlát is kérik vissza, amit a 8 munkanapos elállás esetében a jogszabály értelmében nem tehetnek meg.

Gyorsak is

Ha már felfedeztük ezt a kiemelkedő ajánlatot, megnéztük az oldal más részeit is, és örömmel láttuk, hogy a nagy karácsonyi káosz közepette az Extreme Digital kifejezetten figyelmeztet arra, hogy még 3 nappal (1 munkanap) karácsony előtt is meg tudjuk rendelni a terméket ahhoz, hogy az ünnepekre megérkezzen. A hazai valóság ezzel szemben nagyobb áruházaknál is az, hogy már 4-5 munkanappal korábban lezárják a megrendelést, vagy nem zárják le, de a termékek késve érkeznek. Ha itt tényleg gond nélkül kiérkeznek a csomagok, az nagyon magas szintű operációt, és kiváló logisztikát takar.

A bejegyzés trackback címe:

https://csakakorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr485697686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása